Тиери Нювил спечели рали Полша, но не успя да измести Ожие в класирането

Тиери Нювил спечели рали Полша, но не успя да измести Ожие в класирането

Пилотът на Hyundai Тиери Нювил спечели рали Полша след като основният му конкурент От Танак с Ford Fiesta катастрофира в заключителните етапи на състезанието днес. Съотборникът на Танак – Себастиен Ожие се възползва от инцидента му и се изкачи с едно място напред, финиширайки трети. На второто стъпало на подиума се качи вторият пилот на Hyundai Хейдън Падън.

След съботните етапи Нювил и Танак бяха в тясна битка за първата позиция, а тази сутрин естонецът с Ford Fiesta успя да поведе, но уви – за кратко. Два етапа преди финала той удари автомобила си в дърво и не успя да вземе точки от състезанието. Нювил пък спечели необезпокояван третата си победа от началото на сезона и намали изоставането си спрямо Ожие в генералното класиране на WRC на 11 точки.

"Много съм щастлив. Загърбихме лошите моменти от началото на сезона и се доближаваме до Ожие, което е голямо постижение", сподели Нювил.

За втория финиширал Падън това е най-добрият резултат от началото на 2017-а. Ожие остана трети, а в топ 4 влезе и последният пилот на Hyundai Дани Сордо.

Citroen успяха да си отдъхнат за малко - Стефан Лефевр успя да изведе конструктора на петата позиция този уикенд. Тиму Сунинен, който направи тази седмица своя дебют във WRC с Ford, завърши шести пред Мадс Остберг и Елфин Еванс.

В последния супер специален етап Латвала бе най-бърз и взе пет бонус точки.

В класирането при конструкторите Hyundai са само на 22 точки зад M-Sport при пет оставащи кръга до края на сезона.

Снимки: WRC

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти