Бриаторе: Алонсо се цели във Ферари или Мерцедес за 2018-а

Бриаторе: Алонсо се цели във Ферари или Мерцедес за 2018-а

Мениджърът на Фернандо Алонсо - Флавио Бриаторе заяви, че пилотът на Макларън се цели в състезателно място в един от водещите конструктори във Формула 1 в момента - Мерцедес или Ферари, като според него Рено също не прави изключение.

Бриаторе призна още миналата година, че подписването на Алонсо с Макларън е била грешна стъпка в кариерата на шампиона, а след началото на сезон 2017 това се доказа с пълна сила. Докато Макларън все още търсят баланса с Хонда, Алонсо мина през две незадоволителни години без победа или подиум, а по всичко изглежда, че настоящата също ще бъде такава.

"Фернандо трябва да отиде в Мерцедес или Ферари. Рено също може да се бори за място в топ отборите", сподели Бриаторе пред Auto Motor und Sport.

Сравнявайки ситуацията на Алонсо с футболната среда, италианецът заяви, че във Формула 1 е много по-трудно да започнеш работа с топ тим, и дори сравни Алонсо със звездата на Барселона - Меси: "Има десет силни футболни клуба в Европа. Меси би имал много по-голям избор, но във Формула 1 топ отборите са само три".

Бриаторе не се въздържа и от това да хвърли вината за състоянието на Макларън върху определено лице - Рон Денис, който миналата седмица официално прекрати работата си с отбора след 37 години.

По време на уикенда в Баку Бриаторе успя да проведе разговор с шефовете в Мерцедес Тото Волф и Ники Лауда, но съдържанието му остава в тайна. 

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти