Напрежение в Италия заради маратонките на Зайцев

Напрежение в Италия заради маратонките на Зайцев

В мъжкия национален отбор на олимпийския вицешампион Италия има конфликт, който може да избухне в голям скандал, ако не бъде разрешен скоро, разкри най-авторитетния всекидневник на Апенините "Гадзета дело Спорт". Голямата звезда на тима Иван Зайцев се появи на подготовката за Европейското първенство в Полша в края на август с маратонки различни от другите играчи, което предизвика напрежение в отбора.

Италианската волейболна федерация (FIPAV) има строго правило по този въпрос, според което всички играчи, извикани в националния отбор, трябва да носят маратонките, предоставени от официалния доставчик на спортни екипи на федерация, в случая това е Mizuno. Зайцев пък има свой собствен спонсор - Adidas, откъдето идва и конфликтът, в който се включи и президентът на федерация Бруно Катанео, а скоро мога да бъдат включени и адвокати.

"Не трябва да има играч, който да използва различна марка маратонки от тези на нашите спонсори. Бяхме готови да обсъдим промяната на модела на обувките. Спонсорът ни дори е готов да направи маратонки само за него (б.р. Иван Зайцев), но това правило не може да бъде нарушено без да се създаде много сложна ситуация с другите играчи. Чух за адвокати и писма. Всичко това ме кара да попитам: Кой съветва Иван? Мисля, че той е важен за отбора, вътре в тима си има собственни правила, които са еднакви за всички", заяви лично Катанео за "Гадзета дело Спорт".

Катанео добави, че утре ще има среща на Управителния съвет на федерацията по този въпрос, а след това ще се срещне лично и с Иван Зайцев, за да се намери решение. Дали Зайцев рискува второ изгонване от националния отбор след това от 2015 година?

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти