Новата звезда на Зенит отрече да е взимал допинг и обеща: Един ден ще се върна в Ривър Плейт

Новата звезда на Зенит отрече да е взимал допинг и обеща: Един ден ще се върна в Ривър Плейт

Нападателят Себастиан Дриуси се сбогува с феновете на Ривър Плейт, след като стана ясно, че ще премине в Зенит. Питерци платиха 15 млн. евро за 21-годишния стрелец. Неговият договор с руския гранд ще е за 4 години и фигурира откупна клауза на стойност 80 млн. евро.

“Благодаря ви за любовта. Винаги ще бъдете с мен. Надявам се един ден да се върна в Ривър Плейт, както вече са го правили много велики футболисти. Изпитвам смесени чувства. От една страна ми е тъжно, че напускам клуба, който ме създаде, но от друга се радвам, че ще играя в Европа. Това е важна крачка в кариерата ми. Старши треньорът Марсело Галярдо ми благодари за това, което съм направил за отбора, а аз благодарих на него”, обърна се към феновете на Ривър младият стрелец.

“Леандро Паредес ми е приятел от дете. Ние сме израснали заедно и се радвам, че ще играем в един отбор”, каза още Дриуси.

Той дебютира за аржентинския гранд през 2013 година, като записа общо 92 мача и вкара 25 гола. С Ривър Плейт стана шампион на Аржентина, спечели Копа Либертадорес и Суперкупата на Южна Америка.

Преди известно време неговото име беше замесено в скандал от медиите в Аржентина. Твърдеше се, че той и още петима футболисти на Ривър  са се провалили на допинг тест.

“Спокойно се отнасям към спекулациите. Говорихме с лекарския щаб и темата вече е закрита. Всеки може да казва каквото си поиска. Аз зная какво правя”, коментира Дриуси.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички