Спортинг иска на всяка цена да продаде Славчев

Спортинг иска на всяка цена да продаде Славчев

Ръководството на Спортинг (Лисабон) продължава с опитите си да продаде на добра цена българския национал Симеон Славчев. Юношата на Литекс, който премина в португалския гранд през лятото на 2014 година, тотално отпадна от сметките на старши треньора Жорже Жезус за новия сезон. Родният талант, който има още две години по-договор, дори бе пратен да тренира с втория състав на “лисабонските лъвове”, докато стане ясно чий екип ще носи наесен.

И ако през последните две лета босовете на Спортинг склоняваха да пратят Симеон под наем последователно в Болтън, Аполон (Лимасол) и Лехия (Гданск), то сега те са на всяка цена убедени, че трябва да си върнат солидна част от инвестираните преди три години 2,5 млн. евро. 23-годишният Славчев така и не записа мач в португалската Примейра лига, като единствените му два двубоя със зелено-бялата фланелка бяха в турнира за Купата на лигата.

Интерес към полузащитника не липсва, тъй като и в Аполон, с който спечели Купата на Кипър, и с Лехия (Гданск), с който бе на крачка от шампионската титла в Екстракласа, се представи на ниво и бе основен футболист. Клубът от “Жозе Алваладе” обаче държи да получи за правата на Славчев сума, максимално доближаваща се до тази, която бе платена на “оранжевите”. Точно поради тази причина в началото на юни офертата на Лехия на стойност 1 млн. евро бе отхвърлена.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти