Иван Влъчков направи първи тестове с Sin Car R1 на Дракон

Иван Влъчков направи първи тестове с Sin Car R1 на Дракон

Шампионът на България на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков направи първия си тест с новия за него автомобил Sin Car R1 на тима на София Кар Моторспорт на Росен Даскалов, с който пилотът ще направи своя дебют в сериите GT4 на пистата Словакия Ринг идния уикенд.

Изпитанието се състоя на пистата Дракон край Пловдив днес. За първия тест на Влъчков колата е била с умишлено намалена мощност – до 320 конски сили при 1300 кг. Иван направи общо 50 обиколки в 5 сесии, като навъртя малко над 102 км. при голяма горещина.
"Колата е доста обра, послушна кола е, заяви самият Иван Влъчков. – Каквото поискаш от нея – изпълнява го. Не мога да кажа какво беше първото ми усещане докато правих първата обиколка, но усещането, че мога абсолютно да се доверя на колата дойде след 15-20 обиколки.“

„Продължихме до 16 ч., като през това време на няколко пъти Иван влизаше в бокса, обясни бащата на пилота и негов мениджър Стамен Влъчков. – Това беше тест, в който той да направи първоначалната адаптация към автомобила и тук не се гонеха времена. Отделно точно това шаси в момента се разработва, което е другата причина да не се търси скорост.“
"Очарован съм от Иван, заяви самият Росен Даскалов. - Момчето е технически грамотно, следи уредите, внимава във всичко, слуша какви са указанията. След около 1 час вече беше влязъл в ритъм, макар в колата температурата да беше 43 градуса. Направих една контролна обиколка, без да давам всичко от себе си и да искам много от автомобил, който се разработва в момента. Направих също и едно замерване на Иван, и неговото време бе с около 0.5 сек по-добро от моето.“ Записаното най-добро постижение на пилота е 1:05.3 мин. за обиколка от 2.048 км.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти