Гледай на живо

Празненства във Велико Търново за 100-годишнината на Етър

Пришка на лявото ходило спряла Чилич във финала на "Уимбълдън"

Пришка на лявото ходило спряла Чилич във финала на "Уимбълдън"

Пришка на лявото ходило е причината за проблемите на хърватина Марин Чилич по време на финала на "Уимбълдън".

Чилич на два пъти използва медицински таймаут, но това не му помогна и той загуби от Роджър Федерер (Швейцария) с 3:6, 1:6, 4:6.

"Много беше неприятно, че това се случи именно днес. Имах пришка на крака, който се спука и потече течност. Беше много тежко емоционално, защото се готвех толкова дълго време. Нямах късмет, но исках да дам колкото мога. Беше наистина трудно, защото в подобна ситуация знаеш, че нямаш големи шансове да победиш", коментира Чилич.

Хърватинът благодари на физиотерапевтите, които са направили всичко възможно да му помогнат да бъде готов да финала.

"Те ми помогнаха. В последните 30 часа те почти непрекъснато бяха с мен. Направиха всичко, но за съжаление продължавах да усещам болката. Всеки път, когато трябваше рязко да сменя посоката, просто не успявах", обясни той.

Чилич поиска първи медицински таймаут при 0:3 гейма във втория сет, когато седна на стола си и се разплака.

"Не ставаше въпрос толкова за болката, по-скоро беше емоционален изблик... Знаех, че не мога да играя на най-високото си ниво и то в такъв момент, в толкова голям мач. Беше ми много, много трудно да го преодолея. Не можех да се концентрирам върху мача, вниманието ми беше насочено да блокира болката. Просто не мислех за тактика или за това какво трябва да правя на корта. Заради проблема не можех и да сервирам добре, не можех да се нагласям добре за ударите си. Беше много тежко", каза още Чилич.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти