Тенис животът продължава след “Уимбълдън”

Тенис животът продължава след “Уимбълдън”

“Уимбълдън” приключи и с него тенис животът се връща към по-нормалния си ритъм с по-малките събития при мъжете от категорията АТР250 в Умаг, Бастад и Нюпорт (провеждащи се до неделя).

Какво е интересното за турнира в Умаг?

Хърватският град приема турнира на клей, а най-любопитната фигура в стартовия списък е Давид Гофен, който пропусна целия сезон на трева. Белгиецът няма титла от 2014 година насам, когато спечели в Метц, а в Умаг за първи път ще играе след контузията, получена на “Ролан Гарос”. Завръщане прави и Гаел Монфис, който пък още няма титла този сезон, а два пъти е бил полуфиналист в хърватския град - през 2013 и 2015 година. Иван Додиг и Борна Чорич са фаворити на домакините, а ще участват още Фабио Фонини, който защитава титлата си от миналия сезон, и Беноа Пер.

Какво е интересното за турнира в Бастад?

Пабло Кареньо-Буста се завръща в игра именно в Бастад, където е топ поставен, а фаворити още са Алберт Рамос-Виньолас и Пабло Куевас, които имат по една титла на клей, а първият е актуален шампион в шведския град. Давид Ферер, Фернандо Вердаско, Ришар Гаске, Томи Хаас и Ернест Гулбис също ще предизвикат зрителски интерес с присъствието си, а ще е любопитно да се наблюдава и прогресът на Карен Хачанов.

Какво е интересното за турнира в Нюпорт?

Най-високите играчи в световния тур ще се сражават за титлата на трева - Иво Карлович (актуален шампион), Райли Опелка и Джон Иснър, който е първи в схемата за пети път в кариерата си. Опелка е един от деветимата в списъка с участници, които търсят първата си победа на тази настилка.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти