1:0 не е добър резултат за Хайдук

1:0 не е добър резултат за Хайдук

1:0 е коварен резултат в евротурнирите, дори и да си спечелил с него. Това знаят добре и в Хайдук. Именно с такова цифрово изражение те спечелиха у дома срещу Левски. Това бе осмият път, в който тимът от Сплит постига този резултат на свой терен в първи мач от елиминационна фаза. Интересното е, че само в 2 от предишните 7 случая отборът продължава напред, докато в другите 5 тази победа не се е оказвала достатъчна за тима да елиминира своя съперник. Още по-интересно е, че става дума за последните 5 подобни мача, така че направо можем да говорим за негативна серия за хърватите, която се надяваме да пордължи и на “Герена” в четвъртък.

“Черната” серия за Хайдук започва през 1985 година, когато тимът отпада от Зюлте Варегем за Купата на УЕФА след загуба с 0:1 в реванша и 4:5 при изпълнение на дузпи. След това през 1991 година следва отпадане от Тотнъм за КНК (0:2 в реванша в Англия). Само година по-късно хърватите претърпяват тежка загуба от Аякс (0:6 в реванша в Холандия), отново в турнира КНК. През 1996 година тимът е отстранен от Торпедо (Москва) за Купата на УЕФА след поражение с 0:2 в Русия. А последният случай с отпадане след победа с 1:0 в първия мач е през 2001 година в третия предварителен кръг на Шампионската лига, когато отборът от Сплит губи гостуването си на Майорка с 0:2 след продължения (в редовното време 0:1).

Все пак Хайдук има и две продължавания напред след 1:0, като и в двата случая печели със същия резултат и в реваншите. Това се случва срещу Трабзонспор през 1979 година за КЕШ и срещу Фредрикстад за КНК през 1972 година.

"Тема спорт"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти