Италия без Иван Зайцев на Евроволей 2017!

Италия без Иван Зайцев на Евроволей 2017!

Иван Зайцев няма да играе на Европейското първенство! Това е развръзката на спора между състезателя и италианската федерация, който стана по-известен като #shoegate (скандал с обувки, б.р.).
 
Както е известно, нападателят има договор с "Адидас" за своите маратонки по време на мач, но в същото време италианският национален отбор играе с модели на друга компания - "Мизуно".

Официалната позиция на италианската волейболна федерация бе изразена от писмо до Зайцев, подписано от генералния секретар Алберто Рабити. В него става ясно, че повиквателната към играча за лагера на националния тим на Италия в Кавалезе е отменена.
 

Писмото до Иван Зайцев, в което става ясно, че повиквателната към него за лагера на националния тим в Кавалезе, е отменена

Категорична е и позицията на президента на федерацията, Бруно Катанео. "Вратите за Зайцев към националния тим са отворени, но трябва да спазва правилата!".

"Случаят е прецедент за нас, защото подобно нещо не се е случвало до момента. Със сигурност, всички ние съжаляваме от развоя на ситуацията, защото Иван е богатство за италианския волейбол", казва още босът на ФИПАВ.

"Проблемите трябва да ги разреши този, който ги е създал. Състезателят е подписал договор с рекламодател, но е трябвало да внимава с правилника в националния отбор. Така, както трябва да правят и всички останали", допълва още Катанео.


---
Стани фен на BGvolleyball.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти