Джокович ще изпадне от топ 4 за първи път от 10 години

Джокович ще изпадне от топ 4 за първи път от 10 години

Новак Джокович лекува контузия в лакътя, която му попречи да завърши четвъртфиналния си двубой на “Уимбълдън” срещу Томаш Бердих. Най-вероятно въпросната травма ще бъде причина сърбинът да отсъства няколко месеца (треньорът му препоръча почивка между 6 и 12 седмици) и съответно да пропусне US Open или дори целия остатък от сезона.

Джокович още следващата седмица ще изпадне от топ 4 на световната ранглиста по тенис, което ще му се случи за първи път от 2007 година. Това е най-голямото доказателство, че Ноле е сред най-постоянните водещи играчи, но изглежда, че тази година физическите му проблеми ще се отразят негативно на ранкинга му.

В исторически план присъствието му в топ 4 е, меко казано, впечатляващо - цели 524 поредни седмици, което го поставя на трето място във вечната класация. Джими Конърс има 650 поредни седмици в топ 4, следван от Иван Лендъл (532) и Джокович, а Роджър Федерер е с 522 седмици на сметката си, докато пети в това подреждане е Пийт Сампрас с 403.

Ноле със сигурност няма да защитава титлата си на “Мастърс”-а в Канада и ще загуби 1000 точки. Световният №4 в момента пропусна и през миналия сезон “Мастърс”-а в Синсинати, а на US Open 2016 игра финал и ако не участва в Ню Йорк този сезон, ще загуби допълнителни 1200 точки. До края на годината сърбинът има да защитава общо 3740 точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти