Взел трофей с Лацио преговаря с Левски

Взел трофей с Лацио преговаря с Левски

Италианският специалист, който има среща със Спас Русев, се казва Делио Роси. Бившият треньор на Лацио трябва да се срещне със собственика на "сините" във вторник, след което ще стане ясно името на бъдещия треньор на 26-кратните шампиони на България. Както е известно, бившият мениджър на Челси Аврам Грант, който води лондончани на финала в Шампионската лига през 2008 година, пристига в София, за да се срещне с босовете на столичани.

57-годишният италиански специалист пък е печелил Купата на Италия през 2009 година, когато води "орлите" от Рим.

Той е водил Салернитана, Фоджа, Пескара, Дженоа, Лече, Аталанта, Лацио, Палермо, Фиорентина, Сампдория и Болоня. Делио Роси има изключителен опит, след като в кариерата си има над 600 мача в професионалния футбол на Апенините. Наставникът е работил с отбори в Серия "А" в общо 349 мача. 223 пъти е водил тимове в Серия "Б", а също така има 34 мача начело на отбор от трета дивизия на Италия.

Именно той бе треньорът, който даде път на Валери Божинов в професионалния футбол. Под негово ръководство родният нападател дебютира в Серия "А" с екипа на Лече. Тогава българинът бе едва на 15 години и 11 месеца, което го направи най-младият чужденец играл в калчото.

Италианецът не е работил никога извън Апенините, а освен това не говори английски, но е изявил готовност да дойде с цял щаб. За последно е бил треньор на Болоня през 2015 година.

Преди пет години Делио Роси бе уволнен от Фиорентина заради здрав екшън на "Артемио Франки". На срещата между Фиорентина и Новара от 36-ия кръг на Серия "А", която завърши 2:2, той наби Адем Ляич. Играчът на Фиорентина бе бесен от смяната и с подигравателни аплодисменти каза нещо на своя треньор, който побесня и започна да го бие. Всички от щаба на "виолетовите" и резервните играчи се хвърлиха да спират наставника, който сериозно налагаше сръбския талант. Футболистът бе обвинил треньора, че е същият инвалид, като детето му, което има проблеми.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти