През Хектор, Тренто и Фридрихсхафен – в Марица!

През Хектор, Тренто и Фридрихсхафен – в Марица!

С нов помощник-треньор в щаба си разполага от днес наставникът на Марица (Пловдив) Иван Петков. Младият волейболен специалист Кристиан Михайлов вече е на работа в клуба и бе част от първата за сезона тренировка на женския тим, която се проведе тази сутрин в зала "Лаута".

Кристиан Михайлов е роден в Германия преди 25 години, но живее в София, където има собствен клуб – Хектор, и се занимава с развитие на подрастващи волейболисти. Самият Кристиан е играл волейбол в Хектор и за малко във втора дивизия в Германия, а от четири години е треньор. През 2015 година завършва Национална спортна академия със специалност Треньор по волейбол, а сега е и преподавател в учебното заведение. През същата година е и на четиримесечна треньорска практика в девическата школа на италианския Тренто, където се учи и от Радостин Стойчев. Година по-късно изкарва стаж и при Витал Хейнен в школата на германския Фридрихсхафен.

"Изключително съм доволен от това, че от Марица се свързаха с мен, и от това, че Иван Петков изрази желание да работим заедно", заяви Михайлов пред volleymaritza.bg. "Аз съм пределно амбициран и мотивиран и вярвам, че ще успеем да постигнем целите, които сме си поставили за тази година и занапред. Смятам, че с това, с което разполагаме като състав, като отбор и като условия, сме на едно добро европейско ниво и на най-доброто в България".

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти