Барса отказва да плати и на Сантос, нещата отиват на съд

Барса отказва да плати и на Сантос, нещата отиват на съд

След като отказа да изплати бонус от 26 млн. евро на бащата на Неймар, сега Барселона прави същото и с бившия клуб на играча Сантос. Бразилците се оплакаха пред Globoesporte, че от “Камп Ноу” не искат да им преведат около 9 млн. евро от всичките 222 млн., които получиха от Пари Сен Жермен. Според шефовете на Сантос на толкова се равнява процентът, заложен при следващ трансфер на играча още при подписването на контракта през 2013 г. От Кан Барса се оправдали, че Неймар е платил клаузата си и е станал свободен агент, след което е подписал с ПСЖ. Според тях реално няма трансфер между клуб-клуб и съответно от Сантос нямат право да искат нито евроцент.

Отделно клубът от Южна Америка се заканва да съди каталунците и заради друго неспазено според тях споразумение. При сделката за Неймар преди четири години испанците се били обвързали със задължението да организират две контроли между двата тима. Такива мачове обаче така и не са се състояли. За това от Сантос искат обезщетение в размер на 4,5 млн. евро.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти