Започва новият сезон в Премиър лийг

Започва новият сезон в Премиър лийг

Днес официално стартира новият сезон в едно от най-интересните първенства в света - английската Премиър лийг. С двубоя между Арсенал и Лестър ще бъде даден старт на новата кампания на Острова. Всички фенове тръпнат в очакване да видят как ще се развие новия сезон и какви изненади и вълнуващи двубои ще ни поднесат английските отбори.

Челси донякъде изненада специалистите, след като спечели титлата през миналата година. Антонио Конте изведе тима до златните медали още в първия си сезон на “Стамфорд Бридж” и то по доста убедителен начин. Сега обаче италианецът осъзнава, че го очаква доста по-трудната задача да защити титлата си. Отборът му бе подсилен с играчи като Антонио Рюдигер, Алваро Мората и Тиемуе Бакайоко, но наставникът вече няколко пъти натърти, че му трябват още нови,  за да разполага с достатъчно качествен състав, за да се бори на всички фронтове.

Любопитно ще бъде и какво ще направи Жозе Моуриньо във втория си сезон в Манчестър Юнайтед. Специалния донесе две купи във витрината на клуба през миналата кампания, но представянето в първенството никак не бе задоволително за феновете, които ще очакват най-малко завърщане в топ 4, а защо не и битка за титлата от португалеца и неговите играчи.

Манчестър Сити и Джосеп Гуардиола също имат големи амбиции. Клубът не се свени да харчи сериозни суми за нови попълнения като Кайл Уокър, Данило, Бернардо Силва, Бенджамен Менди и други. Собствениците пък е нормално да очакват някакво възвръщане на инвестицията под формата на трофеи във витрината.

В Арсенал решиха да задържат Арсен Венгер, въпреки недоволството на част от феновете на клуба. Отборът бе подсилен с Александре Лаказет и Сеад Колашинац, но все по-усилено се говори за раздяла с голямата звезда Алексис Санчес. Френският специалист ще трябва да намери начин да се справи в тази ситуация и да върне отбора на върха, ако не иска да си тръгне с наведена глава от “Емиратс”.

Ливърпул изглежда в добра позиция за силно представяне през новия сезон. Юрген Клоп е амбициозен треньор, който ще опита да изстиска най-доброто от състава, с който разполага. А той не може да се оплаче от класни попълнения като Мохамед Салах и Андрю Робъртсън, които се очаква още повече да вдигнат класата на мърсисайдци.

Не бива да забравяме и Тотнъм, който в последните години е все по-голям фактор в първенството, макар и за момента да не успява да се добере до титлата. Лондончани обаче имат всичко необходимо да объркат сметките на големите и в никакъв случай не може да бъдат подценявани.

Ще бъде любопитно и дали някой от останалите отбори ще може да се намеси в битката за челните места, както го направи Лестър. “Лисиците” трудно биха повторили подвига от 2016 година, но те си остават доста корав отбор. Евертън е друг интересен тим, който похарчи доста пари за нови попълнения, а завръщането на Уейн Рууни може да има много позитивен ефект върху представянето на тима.

Ще следим с интерес и представянето на новаците в елита в лицето на Нюкасъл, Хъдърсфийлд и Брайтън. “Свраките” имат най-сериозен опит на това ниво, а и с мениджър от ранга на Рафаел Бенитес, би трябвало да успеят да се спасят от изпадане. За другите два тима обаче това може да се окаже доста по-трудна задача, тъй като те са абсолютни дебютанти в Премиър лийг и ще им е доста по-трудно да свикнат с обстановката.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти