Физиотерапевтът на Розберг даде експертното си мнение за състоянието на Кубица

Физиотерапевтът на Розберг даде експертното си мнение за състоянието на Кубица

Бившият физиотерапевт на световния шампион Нико Розберг - Даниел Шлосер е поредната фигура от падока на Формула 1, която стиска палци Роберт Кубица да се завърне във Формула 1 и вярва, че той има потенциала и физическата способност да го направи.

Полякът започна да мечтае още в началото на 2017-а, когато от Рено му обещаха тест със стар болид. Това бе първият допир на Кубица с Формула 1 след най-тежката си катастрофа през 2011-а, а след него последва втори тест със стар състезателен автомобил.

Официалният сезонен тест в Унгария преди седмица бе първата публична поява на Кубица в болид за последните шест години. След записването на 142 обиколки на "Хунгароринг", полякът заяви, че може да направи още толкова. А скоростта му не отстъпваше на настоящите пилоти на Формула 1 Карлос Сайнц и Даниил Квят.

"Той все още има достатъчно развити мускули в дясната си ръка. Например Розберг изпитваше много напрежение в китките и затова почти цялото натоварване се падаше на раменете. Начинът на използване на волана е въпрос на техника. Ник Хайдфелд бе един от пилотите, които не тренираха особено и не упражняваха голяма сила върху волана заради подхода си. Вероятно и с Кубица ще бъде същото. В Унгария той проведе много сложна програма на високи температури, което бе доста трудно за младите пилоти. Всеки, който успя да се справи с това предизвикателства, е способен да се справи и с Гран При", коментира Шлосер.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти