Тихомир Иванов: Във финала ще гоня нов личен резултат

Тихомир Иванов: Във финала ще гоня нов личен резултат
Тихомир Иванов стана вторият български атлет, който успя да стигне до финал на Световното първенство по лека атлетика в Лондон. След като вчера място сред най-добрите 12 в скока на височина при жените намери Мирела Демирева, днес същото направи и 23-годишният плевенчанин при мъжете. Възпитаникът на Георги Гетов записа личен рекорд от 2.31 метра, колкото беше квалификационната норма за влизане във финала. Иванов се справи с тази височина от втори опит.

"Чак сега осмислих, че съм си направил лично. След преодоляването на височината просто бях щастлив, че съм преминал успешно след второто засилване и това ми осигури финал. Щастлив съм, първо световно първенство и вече финал. Надявам се в неделя да скачам малко по-добре и отново да си подобря личния резултат.

Днес правех много фаулове, знаете, че по принцип не е нормално за мен. Надявам се в неделя да скачам по-чисто. От друга страна обаче тези фаулове ме накараха да вляза в състезанието малко по-добре, с по-хубави опити на по-високите височини.

Квалификацията вече приключи, не искам да мисля за нея. Ще насоча вниманието си само върху финала, защото това е друго състезание. Половината участници ще са там, но това е вече коренно различно състезание, всеки иска да даде максимума от себе си, аз също. Готов съм да гоня личен резултат във финала и по-предно класиране", каза десетият от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Иванов след класирането си за финала на първото си световно първенство в кариерата.

Битката за разпределението на медалите в скока на височина при мъжете е в неделя в 21:00 часа българско време.

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Лондон

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти