Рийс ще сложи седма световна титла във витрината си, сребро за Клишина

Рийс ще сложи седма световна титла във витрината си, сребро за Клишина

Бритни Рийс спечели четвърта световна титла на открито в скока на дължина и общо седма в своята кариера. 30-годишната американка триумфира на планетарния форум по лека атлетика в Лондон с постижение от 7.02 метра (+0.1 м/сек). Олимпийската шампионка от Лондон преди пет години направи само два успешни опита във финала, които обаче й бяха достатъчни за златото.

Състезаващата се под неутрален флаг Даря Клишина спечели втори сребърен медал за Русия след този на Сергей Шубенков в бягането на 110 метра с препятствия. Тя скочи личен рекорд за сезона от точно 7.00 м за втората позиция.

Олимпийската шампионка от Рио Тиана Бартолета (САЩ) извоюва бронзовото отличие с 6.97 м. Тя изпревари само с един сантиметър европейската шампионка в зала и на открито и бронзова олимпийска медалистка Ивана Шпанович (Сърбия), която остана четвърта с 6.96 м.

"Последните няколко седмици бяха емоционални за мен, след като дядо ми почина преди две седмици. Но направих това за него и знам, че той щеше да го оцени. Аз съм по-силна личност, отколкото мисля, че съм. Чувствам се страхотно точно сега. Ще продължа към Токио 2020", каза четирикратната световна шампионка в скока на дължина Бритни Рийс след поредния златен медал в своята кариера.

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Лондон

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти