Бивш защитник на Лудогорец осигури трофей на своя тим с победен гол (видео)

Бивш защитник на Лудогорец осигури трофей на своя тим с победен гол (видео)

Аржентинецът Хосе Паломино отбеляза победен гол за Аталанта срещу Валенсия в 45-ото издание на двубоя за “Трофео Наранха”. Мачът се игра на стадион “Местайя”, а бившият централен бранител на Лудогорец бе точен в 65-ата минута за 2:1. 27-годишният футболист, който премина в клуба от Бергамо срещу сумата от 4 милиона евро, бе най-съобразителен в наказателното поле след центриране от ъглов удар, изпращайки топката във вратата със завършващ удар от 5-6 метра.

До края домакините не намериха начин да изравнят и попадението на Паломино се оказа достатъчно за успеха на “нерадзурите”.

Останалите два гола също бяха дело на защитници и паднаха още в началото на срещата, който бе последна проверка за двата тима преди старта на Примера Дивисион и Серия А. Аталанта поведе в 12-ата минута с попадение на бразилеца Рафаел Толой. Само седем по-късно обаче домакините изравниха чрез Рубен Весо.

Хосе Паломино бе титуляр за Аталанта и остана на терена до последния съдийски сигнал. По всички личи, че през новия сезон аржентинецът ще бъде сред основните футболисти, на които ще разчита треньорът Джан Пиеро Гасперини.

За Валенсия участие в срещата не взе Есекиел Гарай, чийто трансфер в Спартак (Москва) е на броени часове от финализиране.

Мачът за “Трофео Наранха” се провежда от 1959 година насам. Валенсия има 26 успеха, а през 1976-та в надпреварата (тогава с 4 отбора) триумфира ЦСКА. В осем от последните девет издания на двубоя от 2000 год. насам съперник на “прилепите” е италиански тим, но за Аталанта това бе дебютна поява на “Местайя”.

На 18-ти август Валенсия е домакин на Лас Палмас в среща от първия кръг на Ла Лига, а два дни по-късно Аталанта приема Рома на старта в Серия А.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички