Етър се завърна на "Ивайло" с първа победа в елита (видео)

Етър се завърна на "Ивайло" с първа победа в елита (видео)

Отборът на Етър победи с 2:1 Пирин в мач от петия кръг на Първа лига. Това бе първи успех за новака в елита през този шампионат. Трите точки зарадваха феновете на стадион “Ивайло”, които за първи път през сезона имаха възможността да наблюдават любимците си, след като първите два домакински мача се проведоха на стадиона в Ловеч. Автори на попаденията бяха Самб Бадара и Иван Петков. За “орлетата” пък се разписа Костадин Ничев.

Резултатът бе открит от домакините в 16-ата минута. След многоходова комбинация Чавдар Ивайлов нахлу по лявото крило и върна назад към Бадара, който засече кълбото във вратата на Благой Макенджиев. До края на полувремето домакините имаха териториално предимство, което обаче не доведе до удвояване на преднината.

В началото на втората част Пирин изравни. Резервата Анти Рениа центрира от корнер и Ничев засече топката с глава във вратата. В средата на полувремето ветеранът Иван Стоянов на два пъти можеше да донесе ново предимство на Етър, но пропусна от удобни позиции. В крайна сметка обаче 73-ата минута домакините отново излязоха напред. Стоянов пое топката в наказателното поле и намери непокрития Петков, който на празна врата нямаше как да сбърка. До края на мача Пирин се опита да стигне до точката, но не успя да стигне до попадение. В последната минута техен гол правилно бе отменен заради засада.

Така Етър записа първи три точки в елита и вече има актив от пет и заема осма позиция в класирането. Пирин от своя страна има абсолютно същите показатели като великотърновци - пет точки и голова разлика 4:5.

ППЛ, 5-и кръг:

ЕТЪР - ПИРИН 2:1
1:0 Бадара (16)
1:1 Ничев (49)
2:1 Петков (73)

Състави:

ЕТЪР (4-4-2): Иванов; Александров, Василев, Скерлев, Атанасов; Вълчанов (89- Колев), Пехливанов, Апостолов, Ивайлов; Стоянов (90- Тодоров), Бадара (59- Петков)
Старши треньор: С. Генчев
ПИРИН (4-2-3-1): Макенджиев; Башлиев, Николов, Сандев, Попев; Паланков (46- Кирилов), Костадинов (61- Костадинов); Ничев, Благов (46- Рениа), Траянов; Костов
Старши треньор: М. Радуканов

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: “Ивайло”
НАЧАЛО: 18:15 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти