Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Грубости, нерви и два червени картона провалиха Челси (видео)

Грубости, нерви и два червени картона провалиха Челси (видео)

Челси започна защитата на титлата си с провал на “Стамфорд Бридж”. Отборът на Антонио Конте загуби с 2:3 домакинството си на Бърнли. Лондончани завършиха мача с девет човека, след като капитанът Гари Кейхил бе изгонен за опасно влизане още след 13 минути игра, а към края Сеск Фабрегас също получи червен картон за грубо нарушение. След като получиха първия гол, играчите на “сините” се изнервиха и започнаха да демонстрират това с остри влизания и оспорвания на съдийски решения.

Две попадения на Сам Воукс и страхотен гол на Стивън Уорд донесоха преднината на гостите до почивката. Алваро Мората се появи в игра през второто полувреме и успя да дебютира във Висшата лига с гол в 69-ата минута. Испанецът имаше решителен принос за промяната в играта на Челси. Той асистира за попадението на Давид Луис две минути преди края.

Рекордната покупка на Челси Алваро Мората остана на резервната скамейка, а атаката водеше Миши Батшуай. 20-годишният атакуващ полузащитник Джереми Бога бе сред титулярите. Антонио Конте бе избрал четирима юноши да бъдат на пейката, като веднага се появиха спекулации, че иска да покаже на ръководството, че не разполага с достатъчно играчи.

Антонио Рюдегер направи своя дебют, но едва ли ще го запомни с нещо добро, тъй като защитата на “сините” изглеждаше неориентирана и много далеч от нивото, демонстрирано през миналия сезон. Гари Кейхил, който наследи капитанската лента от Джон Тери, не поведе тима по най-добрия начин с ранния червен картон, въпреки че останаха съмнения дали нарушението заслужаваше изгонване.



Лондончани стартираха първенството със загуба за първи път от 1998 г. и то домакинска, след като миналия сезон допусна едва две загуби на “Стамфорд Бридж”. Бърнли пък имаше сериозни проблеми далеч от дома миналата кампания, като завърши сезона с едва едва победа от 21 мача във всички турнири.

След 13 минути игра капитанът на Челси Гари Кейхил напусна терена след директен червен картон. Английският национал не успя да овладее топката и я загуби, а след това влезе много опасно с бутоните напред в краката на Стивън Дефур. Играчите на “сините” се изнервиха и секунди по-късно Фабрегас получи жълт картон за оспорване на съдийско решение. В дебюта си младият Джереми Бога престоя на терена 18 минути. Конте трябваше да направи тактическа смяна и извади таланта, за да пусне централен защитник в лицето на Андреас Кристенсен.

Бърнли се възползва от объркването в редиците на съперника и в 24-ата минута поведе в резултата. Удар от воле на Сам Воукс прати топката в далечния ъгъл, като Куртоа можеше и да реагира по-добре. Към края на полувремето гостите нанесоха нов двоен удар. Първо страхотен удар на Стивън Уорд не остави шансове на вратаря на “сините”. Бранителят нацели топката от воле и реализира много красиво попадение. Шокът за домакините продължи и в 43-ата минута Воукс бе оставен непокрит в наказателното поле след центриране на Дефур и с глава се разписа за 0:3.



След лекцията от Конте на почивката играчите на Челси се представиха далеч по-силно през второто полувреме. Реалната промяна дойде в 58-ата минута, когато на терена се появи Алваро Мората. Той активизира отбора и постепенно тимът започна да натиска, въпреки че играеше с човек по-малко. Десет минути след влизането си Мората се разписа в дебюта си във Висшата лига, след като направи това при първия си мач в испанското и италианското първенство. Вилиан центрира отлично и испанецът с хубав удар с глава намали на 1:3.

Малко по-късно феновете на Челси предвкусваха драматичен обрат, но попадение на Мората бе отменено поради засада. Удар на Кристиансен отиваше към мрежата, но нападателят докосна топката и по този начин помогна на съперника. В 81-ата минута лондончани останаха с девет играчи, след като Фабрегас бе изгонен за грубо влизане в краката на Корк.



Въпреки че играха с двама по-малко, “сините” стигнаха до второ попадение. Мората с глава изведе Давид Луис, който се бе включил в атака. Бразилецът с отличен удар от воле направи 2:3. Секунди по-късно Роби Брейди удари греда от фаул, а в последните минути Челси упражни тотален натиск в опит да изравни, но това не се случи.

ЧЕЛСИ - БЪРНЛИ 2:3
0:1 - Воукс (24)
0:2 - Уорд (39)
0:3 - Воукс (43)
1:3 - Мората (69)
2:3 - Давид Луис (88)


СТАТИСТИКА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти