Любопитен разказ на мениджъра на Херо - как се стигна до привличането на специалиста в Лудогорец

Любопитен разказ на мениджъра на Херо - как се стигна до привличането на специалиста в Лудогорец

Днес Димитър Димитров официално бе обявен за новия старши треньор на Лудогорец. Поради тази причина Sportal.bg потърси мениджъра на специалиста Мирчо Димитров, който разказа цялата история за идването на Херо в Разград.

“След мача за Суперкупата и оставката на Дерменджиев, Методи Томанов се обади на Димитър Димитров с предложение да поемe отбора на Лудогорец. Това се случи в четвъртък. Преди това не сме водили никакви разговори с “орлите”. В петък вечерта постигнахме споразумение и както вече знаете Херо е треньор на тима”, заяви Димитров.

“Той имаше оферти от водещи тимове в Казахстан и два отбора от руския елит, но реши да приеме предложението на българския шампион. Целите на Лудогорец в родния шампионат и в евротурнирите са винаги високи и затова на “орлите” не се отказва. Херо много мисли дали да приеме предложението, тъй като в Павлодар нямаше човек, който да не го обича. Той там намери своето място, но все пак реши да поеме към ново предизвикателство. Лудогорец има собственици и ръководство, които знаят много добре как се ръководи един клуб и затова имат тези успехи.”, добави още той.

“Искам да призова всички фенове и медии да уважават треньорите в България, независимо дали един специалист работи от 5-10 дни или от 10-15 години. Радвам се, че българските треньори в лицето на Стойчо Младенов, Димитър Димитров и Мъри Стоилов показаха, че могат да работят успешно извън пределите на България. Един ден Младенов и Стоилов също ще си тръгнат от Казахстан и ще бъдат изпратени по същия почетен начин като Димитър Димитров”, завърши Мирчо Димитров пред Sportal.bg.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти