ПСЖ започва "разтоварването" след Неймар и преди Мбапе

ПСЖ започва "разтоварването" след Неймар и преди Мбапе

ПСЖ разпродава. Ще е принуден да продава, за да се надява на още един голям трансферен удар това лято. На мушката отдавна е Килиан Мбапе, който мечтае да играе заедно с Неймар, купен бомбастично от Барселона срещу 222 млн. евро. За суперталанта от Монако ще са нужни поне 180 милиона трансферна сума плюс още по 18 милиона на година за заплатата му.

Подобни цифри като харч могат да бъдат оправдани само ако съставът бъде поокастрен, а списъкът с ненужните и жертвите е дълъг. От Криховяк до Бен Арфа, от Дракслер до Орие, като естествено не забравяме Матюиди, който е вече едва ли не на минути от официално преминаване в Ювентус. Проблемът е, че не всички от набелязаните имат намерението да си стягат куфарите и да улеснят ръководителите на Пари Сен Жермен.

ИТАЛИАНСКА АФЕРА

Блес Матюиди отива в Юве, а Серж Орие е в трансферната листа. Десният бек дори не взе участие в задокеанското турне, провеждайки разговори с английски клубове като Тотнъм, но и Манчестър Юнайтед. Проблемът обаче тук е юридически: Орие бе осъден септември м.г. на два месеца затвор заради агресия срещу полицай. Ако присъдата се потвърди и в апелативния съд, ще изскочи възможността той да не получи виза за Великобритания, което вече му се случи по време на миналото издание на Шампионската лига. Така може да се отвори вратата отново и за Интер, който според „Екип” вече има споразумение с бранителя, изпреварвайки Ювентус. ПСЖ няма намерение да изгуби своя играч за по-малко от 25 млн. евро, а спасението може да дойде от Италия.

ПРОВАЛИТЕ

Офанзива за Гжегож Криховяк, свързван също с Интер и Милан, е предприел и Лион според полските медии. Операцията по раздялата се усложнява от годишната заплата от 4,8 млн. евро нето за футболист, който пристигна миналото лято срещу 30 милиона от Севиля по изричното настояване на новопристигналия тогава треньор Унай Емери, за да прати Тиаго Мота на пейката, ала вместо това изигра едва 11 мача и често оставаше извън състава за мачовете. Остава жив интересът на Валенсия към запазващия добро име в Примера Криховяк, като бе съобщено от „Екип” и за възможно споразумение с Челси на Антонио Конте, който има добри отношения с ръководителите на парижкия клуб.

Друг провал – маргинализираният от Емери талант Хатем Бен Арфа, пък е готов да си тръгне само ако ПСЖ му изплати пълния размер на заложените заплата и премии за последната година от действието на договора му. За ваше сведение говорим за цели 7 млн. евро! Техничният левичар може да се задържи на „Парк де Пренс” до януари, за да има възможността тогава свободно да програмира своето бъдеще.

Третият неудачник в състава – Хесе Родригес, вече подписа със Стоук Сити, където бе преотстъпен до края на сезона, забележете, без опция за откупуване след това. Английският клуб ще се натовари с плащането на голяма част от огромната заплата на испанския нападател – 420 000 евро на месец бруто. Хесе дойде миналото лято от Реал Мадрид срещу 25 млн. евро, ала така и не успя да покаже иначе безспорния си талант. Вкара само два гола в 14 мача и не успя да си извоюва доверието на Унай Емери, като наставникът първо го прати през януари под наем в Лас Палмас (3 гола в 17 мача), а после му заяви, че не влиза в плановете му за новия сезон. Договорът на 24-годишния Хесе с ПСЖ е чак до 30 юни 2021 година и явно дотогава проблемът с разходите по него ще се решава на парче прозорец след прозорец.

ЖЕРТВАТА

Гръмовното пристигане на Неймар с рекорден трансфер в историята на футбола постави прът в колелата на Юлиан Дракслер – първата истински качествена жертва на бразилеца.

Германецът пристигна през януари т.г. за 40 млн. евро от Волфсбург и оттогава показва отлични игри, но му бе съобщено от спортно-техническия щаб, че рискува да бъде закотвен на резервната скамейка. Първоначално 23-годишният офанзивен халф обяви публично, че няма намерение да се отказва от ПСЖ, ала при всяко положение е напълно възможно съвсем скоро да промени разбирането си. Още повече ако се наложи да се понапълни касата и за завършването на операция „Мбапе”.

Алесандро Грандесо, „Гадзета дело Спорт”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти