Пламен Константинов: Има промяна в играчите, вярват повече (видео)

Пламен Константинов: Има промяна в играчите, вярват повече (видео)

"Всички са добре физически и здравословно, с изключение на разпределителят  Георги Братоев, който има температура. Надявам се бързо да отмине това негово състояние", коментира националният селекционер Пламен Константинов по време на последната тренировка на волейболистите ни преди отпътуването за Европейското първенство 2017 в Полша.

"Смятам, че сега сме много по-голям колектив от преди. Има сплотеност и момчетата искат да направят нещо. И най-важното има промяна в тях, в мислене, вярват повече, има колективизъм, това  което е нужно и което се иска. Имам чувството, че има повече вяра, остава това да се покаже на терена",  коментира още треньорът.

„Цецо Соколов е в по-добро състояние, отколкото в Световната лига. Там беше поуморен. Направи една добра подготовка, независимо от едно възпаление на коляното”, каза още Пламен Константинов и добави:

„Ясно е, че мачовете в групата могат да ни дадат по-преодолем противник поне в първата фаза или да имаме един мач по-малко. Групата може да ни направи пътя по-лек, но там не са най-важните мачове. Директната елиминация вече е ключова. Мисля, че е полезно да има малко повече спокойствие. Никога преди първенства не обичам да казвам силни думи или да казвам, че ще се връщаме медалисти или шампиони.”

„Амбициите на всички са да стигнем до финалната фаза на първенството. Поне до фаза, на която играхме тук в София. Вече, ако достигнем до там мисля, че там може да направим още повече.”

България е в Група С на Европейското първенство, заедно с Русия, Словения и Испания, а двубоите са в полския град Краков.

Първият мач на волейболистите ни е срещу Русия на 24 август, втората среща е е срещу Испания на 26 август, като груповата фаза завършва с мач срещу Словения на 28 август.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти