Отсъстващите звезди на Евроволей 2017

Отсъстващите звезди на Евроволей 2017

Европейското първенство по волейбол за мъже в Полша започва днес, а в редиците на отборите липсват някои от звездите и основни играчи. Някои са контузени, други не успяха да намерят място сред 14-те на тимовете, а трети просто поискаха почивка. Един най-големите и авторитетни уеб сайтове за волейбол worldofvolley.com е направил списък от 13 звездите, които по една или друга причина пропускат шампионата на Стария континент.

Сред големите липсващи според колегите е и българският диагонал Боян Йорданов, който стана топреализатор на Европа през миналия сезон. Супер Бобо не игра в Световната лига заради лични проблеми, но не се включи и в подготовката за Евроволей, защото сам прецени, че не в оптимална форма и няма да може да помогне по възможно най-добрия начин на отбора.

Един от отсъстващите пропуска първенството заради странен наглед проблем. Звездата на Италия Иван Зайцев ще пропусне шампионата заради "Шуусгейт". 29-годишният Зайцев отказа да носи маратонките на Mizuno, който е спонсор на "Скуадра адзура", защото има личен договор с Adidas. Така той бе изваден от състава и няма да играе в Полша.

Иван Зайцев (Италия)


Марко Ивович (Сърбия)



Дмитрий Ковальов (Русия)



Клемен Чебул (Словения)



Дмитрий Мусерский (Русия)



Османи Хуанторена (Италия)



Матеуш Мика (Полша)



Карол Клос (Полша)



Пьотър Новаковски (Полша)



Виктор Полетаев (Русия)



Дик Коой (Холандия)



Кай Ван Дайк (Холандия)



БОЯН ЙОРДАНОВ (БЪЛГАРИЯ)

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти