Джанлоренцо Бленджини: Франция може би е най-силния отбор

Джанлоренцо Бленджини: Франция може би е най-силния отбор

Селекционерът на олимпийския волейболен шампион Италия Джанлоренцо Бленджини призна преди началото на Европейското първенство в Полша, че Франция може би е най-силния отбор в света в момента.

"Работихме усърдно, това беше приоритетът ни. Мисля, че напредъкът ни е забележим. Ефективността ни ще зависи от съперниците ни, както и от начина, по който ще влезем във всеки мач. Срещата с германците ще бъде най-трудното предизвикателствп в груповата фаза. Те бяха трети на Световното първенство в Полша. Ние не сме фаворити. Франция може би е най-силния отбор в света, Сърбия спечели Световната лига миналата година, Германия има Гроцер, а Полша играе вкъщи. След това са и другите отбори, включително и ние", коментира Бленджини.

Италия е в т.нар. "група на смъртта" В на шампионата на Стария континент заедно със силния тим на Германия, Чехия и Словакия. В първия си мач "Скуадра адзура" ще играе именно срещу Бундестима. Срещата е утре (25 август) от 21,30 часа българско време в зала "Азоти Арена" в Шчечин.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти