Лауда: Хамилтън се бори за титлата, не Ботас

Лауда: Хамилтън се бори за титлата, не Ботас

След Гран При на Белгия Ники Лауда заяви, че Валтери Ботас трябва да започне да изпълнява ролята на втори пилот и да помага повече на съотборника си Люис Хамилтън в битката му за световната титла. Според Лауда новодошлият финландски пилот в отбора трябва да се откаже от идеята, че тази година може да се бори в шампионата и вместо това да съсредоточи усилията си в помощ на Люис.

В момента Хамилтън е втори в класирането при пилотите и изостава със седем точки от лидера Себастиан Фетел. Ботас е трети, но на 34 точки от съотборника си. В Белгия миналата седмица Валтери не се качи на подиума и финишира пети - представяне, от което Лауда определено не е доволен.

"Това подаряване на точки трябва да спре веднага", заяви Лауда по отношение на случилото се в Унгария, когато Хамилтън върна позицията на Ботас и финишира зад него. "Аз станах шампион с половин точка, така че осъзнавам колко е важна всяка една на финала".

"Знам точно какво трябва да се направи. Ботас нямаше силен уикенд на "Спа", така че вече е ясно, че Люис има по-голям шанс в шампионата, и ако той не беше подарил тези три точки в Будапеща, сега щеше да е само на четири от Фетел", категоричен е Лауда.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти