Пламен Константинов: Къде ви е настроението?

Пламен Константинов: Къде ви е настроението?

България напусна с наведена глава европейското първенство по волейбол след загуба от Сърбия на четвъртфинал с 0:3. Нашият отбор не успя да се противопостави на състава на Никола Гърбич.

Волейболните специалисти ще правят спортно-технически анализ и ще търсят причините за грешките, пропуските и представянето ни на шампионата. Ние ще обърнем внимания на това, което направи впечатление на голяма част от родните фенове и най-вече на ...селекционера Пламен Константинов.

Той сякаш направи най-точната оценка. По време на втория гейм в една от почивките треньорът се обърна към своите състезатели с думите: "Намръщени, сякаш насила играете. Къде ви е настроението? Играем четвъртфинал на европейско. Играйте с удоволствие, играйте като отбор."

"В немския език има един израз, който много често се използва от спортистите преди дадена среща и буквално преведено означава: "Радваме се за мача".

Сърбия спря амбициите на България за медал на Евроволей 2017

Ето това имаше предвид и Константинов: "Радвайте се на тази среща, наслаждавайте се на играта. Насила няма да стане."

Подобни бяха и много от коментарите на фенове в социалните мрежи след двубоя. Отвън изглеждаше така сякаш отборът ни игра без желание, без тръпка. А хората искат да виждат точно това.Разочарованието е голямо, защото на всички е ясно, че Сърбия не е непобедим отбор. Само преди няколко месеца България записа успех над този съперник. Но във важния мач не го направи.

BGvolleyball.com


СНИМКИ: CEV.LU

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - СЪРБИЯ 0:3 - ТУК!!!

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти