Даниел Пеев: Ще се борим за медали в Суперлигата

Даниел Пеев: Ще се борим за медали в Суперлигата

Отборът на Монтана започна подготовка, като първата тренировка бе на 28 август на градския стадион. Както съобщихме вече в състава от Северозападна България ще има и двама чужденци - младежки национали на Русия, както и нови попълнения. Ето какво каза треньорът на Монтана Даниел Пеев специално за BGvolleyball.com за подготовката на тима за новия сезон

Разкажи повече за новите попълнения в Монтана?

Към тима ни ще се присъединят двама млади руски волейболисти, които са от младежките селекции на Сборная. Това са Константин Абаев, който играе на поста разпределител и Кирил Клец, който е диагонал. Двамата волейболисти участваха със Сборная на Световните първенства до 18 и до 19 години. Очаквам те да пристигнат в Монтана към 15 септември, след като бъдат готови всички документи. Нови попълнения, които ще се пресъединят са Мартин Пенев от Нефтохимик 2010 (Бургас), централният блокировач Адриан Аначков от Миньор (Перник), либерото Кристиян Петров от Славия и Аспарух Аспарухов също от Славия.

Отборът започна подготовка в твое отсъствие?
Да, волейболистите започнаха на 28 септември. Помощникът започна да води тренировките до завръщането ми от Европейското първенство. На 2 септември отборът отива на лагер в Приморско, като ще остане там до 9 септември. След това се връща в Монтана.

Как се стигна до трансфера на младите руснаци?
Със съдействието на Пламен Константинов. Поради липса на състезатели у нас се налага да прибягваме до чужденци. Като цяло петдесет процента от отбора ми ще бъде под 20 години.

Те как реагираха на този трансфер?
Ами доколкото знам идват с желание. Те играят за дублиращия отбор, в младежката лига на Русия. Форматът е като Суперлигата. Те са се представили добре през изминалия сезон и са играли финал в първенството. Но тук идват в отбор, който ще играе в европейските клубни турнири за тях ще бъде голямо предизвикателство да покажат възможностите си в чужд отбор и още повече в надпреварата на европейска сцена.

Не те ли притеснява, че изграждате млад отбор, който ще играе на европейските клубни турнири?
Не, не ме притеснява. Ще направим една хубава сплав. Ще има млади момчета, както и някои по-опитни, които остават от миналогодишния състав.

В тима остава и разпределителят Делчо Раев. Кой ще бъде основен разпределител?
Ще видим в процеса на подготовката и после в мачовете.

Защо се разделихте с Любомир Агонцев?
Да кажем, че искаме някаква промяна в отбора.

Какви цели си поставяте?
Ще се опитаме пак да сме в челото на Суперлигата, макар, че клубовете, които вече афишираха амбиции за медали станаха не е един и два. Няма да е лесно с оглед на селекциите. Очертава се един сезон, в който ще има много чужденци и определено ще бъде много интересен шампионат.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти