Салпаров: Пропуснахме голям шанс, дано се реваншираме с медал на световното (видео)

Салпаров: Пропуснахме голям шанс, дано се реваншираме с медал на световното (видео)

Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров призна, че всички състезатели са приели болезнено загубата от Сърбия на четвъртфиналите на Евро 2017. Той обаче добави, че тимът има голям потенциал и се надява на световното първенство догодина, на което България е домакин, да спечелим медал.

"Много ни е тежко. Осъзнаваме, че можехме да играем финал. Ако бяхме победили Сърбия, след това щяхме да сме в ролята на фаворит срещу Германия, защото играем успешно с тях. Но няма смисъл да коментираме повече, мачът вече е в миналото. Дано се рваншираме за този пропуснат шанс на световното", заяви Салпаров при завръщането на отбора в София.Волейболните национали се прибраха в България 
"Сърбите не са непобедими, но бяха по-концентрирани в най-важните моменти. Във втория гейм водехме с 10:5 и ако бяхме запазили преднината си, двубоят щеше да тръгне в друга посока. В третия гейм отново имахме аванс, но не успяхме да го задържим", продължи Салпаров.

"Сигурен съм, че всички ще дадем максимума от себе си на световното. Селекционерът ще разчита на най-добрите, независимо от възрастта. Убеден съм, че Пламен Константинов ще води отбора. Искам да зарадваме и себе си, и цяла България с един медал", каза още един от най-опитните в състава ни.

Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти