Има шанс за Кубица и в Уилямс

Има шанс за Кубица и в Уилямс

Носят се слухове, че ако Роберт Кубица наистина се върне във Формула 1 догодина, може да отиде и в Уилямс, в случай че Рено решат да търсят друг заместник на Джолиън Палмър. Според италианските медии Рено планират да спасят Карлос Сайнц от Торо Росо и да му предложат място в отбора догодина. Това би означавало, че за Кубица просто няма да има свободен гараж и полякът ще трябва да отиде другаде.

Уилямс все още не са обявили пилотите си за 2018 година и една от причините е Фелипе Маса. Бразилецът се върна спешно в тима, след като в края на миналата година обяви оттеглянето си от спорта. Месец по-късно се наложи да се върне и да запълни дупката, която остави Валтери Ботас. Фелипе спаси положението в Уилямс, но дали ще остане и догодина, е друг въпрос. Ако не се стигне до споразумение, отборът ще трябва да потърси друг по-опитен пилот, който да си партнира с младия Ланс Строл.

Кубица определено има опит и може да се окаже подходящ кандидат за място в екипа, но не е единственият. Говори се, че на същата опашка се е наредил и Серхио Перес, но дали мексиканецът няма да предпочете да остане във Форс Индия, все още не се знае.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти