Реал Мадрид не прилича на себе си - нова издънка плюс червен картон (видео)

Реал Мадрид не прилича на себе си - нова издънка плюс червен картон (видео)

Шампионът Реал Мадрид записа втора поредна издънка в Примера дивисион, след като направи 1:1 с новака Леванте на свой терен. Така след три мача “белите” имат само една победа на своята сметка. Гостите поведоха в 12-ата минута чрез Иван Лопес-Иви след грешка на Даниел Карвахал, а в 36-ата Лукас Васкес изравни. Минута преди края Марсело беше изгонен с директен червен картон за удар без топка и сега рискува тежко наказание. Независимо от това в добавеното време изстрел на Тони Кроос спря в гредата. През първото полувреме пък Карим Бензема напусна с контузия. Домакините имаха и претенции за дузпа преди почивката за нарушение срещу Тео Ернандес.

И днес Кристиано Роналдо не игра заради санкцията си, от която остана още само един двубой. Треньорът Зинедин Зидан обаче реши да заложи на доста футболисти, които не са основни, явно подготвяйки се за тежката серия от 7 мача в рамките на 22 дни, в която Реал навлезе. Така сред титулярите не бяха Гарет Бейл, Иско и Каземиро, а от първата минута започнаха Кико Касийяс, Тео, Маркос Йоренте, Лукас Васкес, Марко Асенсио и др. Извън групата останаха Лука Модрич, Борха Майорал, Рафаел Варан и Кейлор Навас.

Реал Мадрид - Леванте 1:1 

Това доведе и до промяна на позицията на Марсело. Тео започна на бека, а бразилецът получи роля пред него и малко по-навътре в терена. От другата страна Лукас Васкес трябваше да пробива и да извежда Асенсио и Карим Бензема, докато Маркос Йоренте си партнираше с Тони Кроос в центъра.

“Белите” започнаха силно и в рамките на първите две минути създадоха две възможности. Набързо обаче отборът от Валенсия вкара ред в постройката си и със завидно спокойствие се справяше с опитите за атаки на домакините. Така се стигна до 11-ата минута, когато новият нападател Иви се възползва от моментната слабост на Карвахал и прониза Кико Касийо за 1:0 за Леванте.

Попадението вдъхна още повече кураж на играчите в червено-синьо и в играта им нямаше и капка паника. Две линии - съответно от четирима и петима човека, се заеха със задачата да затварят постъпите към вратата на Раул Фернандес.

В тези минути центриране на Васкес стигна до ръцете на Фернандес и останаха съмнения дали стражът не позволи на топката да мине зад голлинията, но липсата на технологията на голлинията остави казусът нерешен.

Проблемите на Реал се увеличиха в 28-ата минута, когато Бензема напусна заради травма в дясното бедро, а вместо него на върха на атаката застана Бейл.

Три минути по-късно “Бернабеу” отново изтръпна след отиграване на Иви. Този път нападателят стреля коварно от фал и топката не мина далеч от целта.

След като Реал не можеше да пробие отбраната по този начин, на помощ дойде стандартно положение в 36-ата минута. Тогава капитанът Рамос се извиси и стреля с глава, за да може Васкес да реализира при добавката. Гостите претендираха за нарушение на защитника при борбата за топката.

Реал Мадрид - Леванте 1:1 

Буквално секунди след изравнителния гол Тео Ернандес нахлу в наказателното поле на Леванте, където видимо беше препънат, но съдията прецени, че това не е дузпа.

До края на полувремето Бейл беше най-близо до второ попадение, но направи два пропуска. Първо, засичането му с глава в 43-ата минута мина край гредата, а веднага след това той излезе сам срещу вратаря, но Фернандес отрази.

През втората част не се промени нищо в поведението на двата отбора. “Лос бланкос” обсадиха половината на съперника, но пак можеха да се окажат догонващи, след като в 50-ата минута Алекс Алегрия шутира опасно по земя, но Касийя не допусна изненада.

Все пак интересното беше пред вратата на Леванте и в 62-ата отново Бейл беше над всички при центриране, но кълбото пак не намери целта.

Тук вече Зидан хвърли Иско в боя, но до очакваната промяна така и не се стигна. Малко по-късно и Матео Ковачич получи шанс да разкъса отбраната с добрия си дрибъл, но днес Реал не изглеждаше добре.

Чистите положения пред вратата на Леванте бяха рядкост и то в етапите, в които се очакваше тотална обсада в бяло.

В 81-ата минута Касийя напусна безразсъдно полето си и ако не беше отличната намеса на Начо Фернандес, не се знаеше дали нямаше да последва гол за съперника.

В ответната атака Асенсио най-накрая получи шанс да покаже отличния си удар с левачката, но стражът отново не трепна.

“Златен” шанс се откри пред Бейл в 87-ата минута и отново след центриране, но от 3-4 метра уелският играч насочи топката в аут.

Секунди след това Марсело шутира много силно и точно, но феноменална намеса на Раул Фернандес пак лиши Мадрид от радостта. Изнервен от липсата на шанс, бразилският национал изрита противников играч без топка и беше отстранен.

Реал Мадрид - Леванте 1:1 

До края пак Реал натискаше, но гредата на Кроос само показа, че днес успехът няма да е в бяло.

Програмата на първенеца продължава с домакинство на АПОЕЛ (Никозия) в Шампионската лига в сряда, след което ще следва гостуване на Реал Сосиедад в Примера. Леванте пък също продължава без поражение и със своите 5 точки вече мисли за градското дерби с Валенсия след седмица.

ГАЛЕРИЯ


СТАТИСТИКА

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти