Марк Уилямс направи още една "Тройна корона"

Марк Уилямс направи още една "Тройна корона"

Носителят на “Тройната корона” и един от най-добрите играчи през първото десетилетие на новия век Марк Уилямс стана световен шампион по снукър с шест червени топки. Турнирът, който е традиционен, но не е част от ранкинг системата, се проведе в Банкок и Уелския дракон срази с 8:2 представителя на домакините от Тайланд Тепчая Ун-Ну.

Откакто смени метода на тренировки през тази година Уилямс определено вдигна нивото и игра финал в Откритото първенство на Китай (поражение от Марк Селби), като допусна поражение в трети кръг на квалификациите за Световното първенство. Той е на прага на завръщане топ 16 на световната ранглиста и вече има отличие в колекцията си, макар и от неофициално събитие.

В исторически план Тайланд е успешна дестинация за Уилямс, който в периода 1999-2003 година спечели Мастърс-а, провеждащ се там. Феновете на снукъра пък отбелязаха, че на 42 години Уилямс е постигнал още една “Тройна корона” - световна титла при професионалистите (през 2000 и 2003 година), световна титла по ветераните (2015) и сега световна титла на шест червени. Той прибра чек за 81 000 паунда.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти