Преслав Боруков с победен гол за дубъла на Шефилд Уензди срещу Кристъл Палас

Преслав Боруков с победен гол за дубъла на Шефилд Уензди срещу Кристъл Палас

17-годишният нападател Преслав Боруков донесе победата с 1:0 на втория отбор на Шефилд Уензди при гостуването на Кристъл Палас в мач от шампионата на дублиращите отбори. Мачът се игра на централния терен на стадион "Селхърст парк".

Единственото попадение беше реализирано в 40-ата минута след центриране от ляво от фаул. Боруков чакаше топката на първа греда, но центрирането беше отправено в средата. Там негов съотборник върна топката, където софиянецът я посрещна от въздуха и с първото си докосване я прати до гредата в мрежата.

Юношата на Левски имаше още две възможности да отбележи след това, но мерникът му изневери. Боруков беше заменен в 70-ата минута, за да бъде предпазен от контузия, след като получи удар в бедрото.

В състава на Кристъл Палас играха две от звездите им от първия отбор - Мамаду Сако и Папе Суаре, като именно на няколко пъти Боруков имаше здрави единоборства с мощния Сако. Мястото му в титулярния състав за снощния мач беше напълно логично, след като през последните 10 дни той тренира само с втория отбор на клуба, където е един от двамата най-млади играчи.

След победата отборът до 23 години на Уензди има вече 10 точки и заема 5-о място в своята група. Начело е Ковънтри с 13 точки.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти