Парижко торнадо помете Селтик (видео + галерия)

Парижко торнадо помете Селтик (видео + галерия)

Отборът на Пари Сен Жермен започна по отличен начин участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига. Парижани победиха с 5:0 Селтик като гост в двубой от Група “В” на надпреварата. Французите си свършиха работата още преди почивката, когато вече водеха с три гола. Новите попълнения Неймар и Килиан Мбапе вкараха първите две попадения, а Единсон Кавани реализира дежурния си гол, като днес той бе от дузпа. След почивката ПСЖ пощади домакините и намали значително темпото. Все пак в края на мача паднаха още два гола във вратата на Селтик. Микаел Лустиг си вкара автогол, а последното попадение бе дело отново на Кавани.

Селтик - Пари Сен Жермен 

В 17-ата минута гол на французите бе отменен, тъй като Кавани бе в положение на засада при подаването към него. По-малко от две минути по-късно обаче ПСЖ откри резултата. Адриен Рабио изведе Неймар в коридор и бразилецът хладнокръвно прати топката над вратаря Крейг Гордън за 1:0. В 34-ата минута парижани удвоиха преднината си. Другата нова покупка на тима Мбапе бе точен, след като при една свалена топка в наказателното поле Кавани не успя да стреля и тя попадна у младия талант, който без да се бави в прати в мрежата.

Малко преди почивката преднината на ПСЖ стана три гола. При едно центриране на Лайвин Курзава в наказателното поле Кавани бе съборен от Йозо Шимунович и реферът отсъди дузпа, която уругваецът реализира хладнокръвно.

Селтик - Пари Сен Жермен 0:5 

След почивката ПСЖ намали темпото, докато Селтик правеше каквото бе по силите му да се държи достойно пред собствената си публика. В крайна сметка обаче в края на мача успехът на ПСЖ стана разгромен. Първо в 84-ата минута резервата Юлиан Дракслер центрира към малкото наказателно поле на домакините, където Лустиг я прати в собствената си врата. Две минути по-късно пък Курзава центрира към Кавани, който с плонж оформи крайното 5:0 за тима си.

Така Пари Сен Жермен започна повече от убедително участието си в най-силния европейски клубен турнир и загатна, че целта му през този сезон ще бъде достигане до финал в надпреварата. Селтик от своя страна не успя да зарадва феновете си и ще се опита да се реваншира в следващите двубои.

СЕЛТИК - ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН 0:5
0:1
Неймар (19)
0:2 Мбапе (34)
0:3 Кавани (40-д)
0:4 Лустиг (84-а)
0:5 Кавани (86)

СЕЛТИК: Гордън, Шимунович, Робъртс, Браун, Грифтис, Синклер, Армстронг, Нтчам, Лустиг, Ралстън, Тиърни

ПСЖ: Ареола, Тиаго Силва, Маркиньос, Курзава, Дани Алвес, Верати, Тиаго Мота, Рабио, Мбапе, Неймар, Кавани

ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти