Мачът Джошуа - Пулев чупи рекорди

Мачът Джошуа - Пулев чупи рекорди

Двубоят между световния шампион на WBA, IBF и IBO в супертежка категория Антъни Джошуа (19-0, 19 КО) и задължителния претендент на IBF Кубрат Пулев (25-1, 13 КО) вече постави рекорд за най-бърза продажба на билети за спортно шоу на “Принсипалити стейдиъм “ в Кардиф (Уелс).
Пресконференция на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Кардиф 
Според информации в английските медии, феновете са разграбили над 70 000 пропуска още в първия ден от пускането им в продажба. Очаква се мачът да бъде наблюдаван от 80 000 зрители, като за целта организаторите ще инсталират допълни места.

По данни на компанията Matchroom boxing, която представлява Джошуа, предстоящият сблъсък е подобрил рекорда от реванша между Мохамед Али и Леон Спарк на стадион "Ню Орлиънс супердром" през 1978 г. - 63 000 билета.

Пресконференция на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Кардиф 

“Това беше още един невероятен ден в бокс офиса на Антъни Джошуа, тъй като той продължава да циментира своята позиция като най-атрактивното име в световния бокс. Подкрепата, която получава от британската общественост, е невероятна и е неразделна част от неговия успех. Феновете ще изживеят страхотна нощ на 28 октомври и ние им благодарим за подкрепата”, заяви мениджърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн.

От Matchroom boxing съобщиха, че (към вторник вечерта) е останало ограничено количество билети на цени от 40, 60, 200 и 300 паунда.

Настоящият рекорд за най-посетено събитие на съоръжението в Кардиф се държи от победата на Уелс срещу Шотландия в турнира по ръгби "Шестте нации" през 2008 г. - 74 576 души.

Джошуа ще преследва 20-а победа в 20-ия си мач на професионалния ринг. Всяка една от досегашните срещи на 27-годишния англичанин е завършила с нокаут.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти