Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

2014 - Реал (Мадрид)

2014 - Реал (Мадрид)

Идва ред и за втория испански финал в Шампионската лига. На 24 май 2014 година в Лисабон в спор за трофея влизат мадридските Реал и Атлетико. По този начин испанската столица може да стане вторият град след Милано с два клуба, стигнали до европейския връх. Кой ще ликува - Реал Мадрид с Десетата или Атлетико Мадрид с Първата? За фаворит е сочен далеч по-опитният в такива ситуации отбор на Реал, воден от носителя на "Златната топка" Кристиано Роналдо. Никой обаче не знае какво да очаква от Атлетико на Диего Симеоне, спечелил няколко дни по-рано титлата в Испания.

Аржентинският специалист залага на невъзстановения голмайстор Диего Коща, което му коства смяна още в деветата минута. Нападателят не успява да издържи и е заменен рано-рано от Адриан Лопес. Другият стрелец на "дюшекчиите" е Давид Вийя. От другата страна Карло Анчелоти започва в 4-3-3. Атаката се води от Карим Бензема, който е подпомаган от Роналдо и най-скъпия футболист в света Гарет Бейл.

За разлика от 2000 г., сега Реал Мадрид има далеч повече проблеми в "новия" испански финал. В 36-ата минута грешка на Икер Касийяс след корнер води до гол на централния бранител на Атлетико Диего Годин. Реал вече изостава в резултата и това е така до 93-ата минута. Натискът на "белите" в края дава резултат в последната минута на добавеното време, когато Серхио Рамос след ъглов удар праща мача в продължения.

Това е тежък удар за играчите на Симеоне, които изпитват на гърба си кошмара, случил се на предшествениците им 40 години по-рано във финала с Байерн (Мюнхен). В допълнителното време звездите на Анчелоти са далеч по-свежи на терена и за всички става ясно, че е въпрос на време Тибо Куртоа да се пропука отново. Атлетико така и не успява да удържи атаките на Кралския клуб и да стигне до дузпи.

В 110-ата минута Бейл прави 2:1, а след това Марсело и Роналдо от дузпа подпечатват Десетата за Реал Мадрид! Така в един от най-инфарктните финали по-именитият отбор от Мадрид се поздравява с успех. "Лос Меренгес" подобряват собствения си рекорд, ставайки единствения клуб на Стария континент с 10 шампионски титли на Европа.

24 май 2014 година, Лисабон, стадион "Да Луж", 61 000 зрители

Реал (Мадрид) - Атлетико (Мадрид) 4:1 (след прод.)

0:1 Годин (36)
1:1 Рамос (90+3)
2:1 Бейл (110)
3:1 Марсело (118)
4:1 Роналдо (120 - дузпа)

Реал: Касийяс, Карвахал, Рамос, Варан, Коентрао (Марсело), Модрич, Кедира (Иско), Ди Мария, Бейл, Бензема (Мората), Роналдо.

Атлетико: Куртоа, Хуанфран, Миранда, Годин, Фелипе Луис (Алдервейрелд), Раул Гарсия (Хосе Соса), Тиаго, Габи, Коке, Коща (Лопес), Вийя.

Съдия: Бьорн Кайперс (Холандия)

Пътят на Реал (Мадрид) до титлата:

Групова фаза:


Реал (Мадрид) - Галатасарай 6:1, 4:1
Реал (Мадрид) - Ювентус 2:1, 2:2
Реал (Мадрид) - Копенхаген 4:0, 2:0

1/8-финал:
Реал (Мадрид) - Шалке 6:1, 3:1

1/4-финал:
Реал (Мадрид) - Борусия (Д) 3:0, 0:2

1/2-финал:
Реал (Мадрид) - Байерн (М) 1:0, 4:0

Финал:
Реал (Мадрид) - Атлетико (Мадрид) 4:1 (1:1)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички