Гледай на живо

Фернандо Каранга с първа награда след завръщането си в България

Палач на ЦСКА развали дебюта на Попето в ШЛ (видео + галерия)

Палач на ЦСКА развали дебюта на Попето в ШЛ (видео + галерия)

Българският национал Ивелин Попов изигра първия си мач в Шампионската лига. Той се появи като резерва при гостуването на Спартак (Москва) на Марибор, но голямото завръщане на руския гранд в турнира не завърши с очакваната победа. Спартак водеше до 85-ата минута с гол на Александър Самедов, но Дамян Бохар донесе точката на домакините. Преди няколко години същият футболист носеше екипа на Мура и вкара попадението, с което скромният словенски тим елиминира ЦСКА в Лига Европа. 

Двата отбора си разделиха по едно полувреме. Преди почивката Марибор имаше няколко положения, с които можеше да поведе, а след това Спартак заигра по-силно и само липсата на прецизност в завършващия удар лиши московчани от победата.Марибор - Спартак (Москва) 1:1 
Наставникът на гостите Масимо Карера пусна в атака Куинси Промес и Луис Адриано, а Ивелин Попов остана на пейката. Двубоят на "Людски врът" започна с натиск на домакините и Артьом Ребров трябваше да се намесва след поредица от далечни изстрели на футболистите във виолетово. Спартак обаче бързо взе инициативата и принуди Марибор да се защитава. Отборът на Дарко Миланич имаше голям късмет в средата на полувремето, когато Андрей Ешченко се озова на няколко метра от вратата, но стреля високо в аут.

Стражът на домакините Ясмин Ханданович имаше все повече работа, а капитанът на Спартак Денис Глушаков се контузи и бе заменен от Самедов. Резервата на руснаците се включи силно и в началото на втората част технично копна топката, но прехвърли вратата. В 59-ата минута Фернандо затрудни Ханданович и при добавката Самедов откри резултата. Марибор - Спартак (Москва) 1:1 
Спартаковци имаха отлични възможности чрез Промес и Фернандо да решат всичко в своя полза, а Ребров спаси удар с глава на Марко Шулер. В 85-ата минута защитата на гостите сбърка и Бохар изравни. Веднага след гола Карера замени Промес с Ивелин Попов. Холандският национал се ядоса и си размени реплики с треньора, който по-късно призна, че се е объркал и всъщност е искал да извади друг футболист.

Домакините пък можеха да стигнат до знаменит обрат и да запишат първа домакинска победа в групите на ШЛ, но фалцов удар на Бохар мина на сантиметри от гредата.

МАРИБОР - СПАРТАК (МОСКВА) 1:1 (0:0)

0:1 А. Самедов (59)
1:1 Д. Бохар (85)

МИНУТА ПО МИНУТА
ФОТОГАЛЕРИЯ

Класиране в група "Е":
1. Ливърпул 1 т.
2. Севиля 1 т.
3. Спартак (М) 1 т.
4. Марибор 1 т.

Следващи мачове (26 септември):
Севиля - Марибор
Спартак (М) - Ливърпул

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички