Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Световен шампион: Кобрата може да преодолее Джошуа

Световен шампион: Кобрата може да преодолее Джошуа

Детелин Далаклиев е последният българин, който е ставал световен шампион по бокс. Той спечели титлата на планетата в Милано през 2009-а. В последно време плевенчанинът се изявява и като телевизионен анализатор. Специално за читателите на "България Днес" той даде своето компетентно мнение за предстоящата битка между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа.

- Г-н Далаклиев, ще успее ли Кобрата да детронира Джошуа?
- Очаквам да стане здрав мач. Смятам, че на Кубрат ще му върви играта срещу Джошуа. Англичанинът е много здрав физически, но не е непреодолим. Важното е Кобрата да държи центъра на ринга и да го засреща с прави удари. Освен това трябва да приеме боя, като не дава на Джошуа да върви напред.

- Кои са силните страни на Джошуа?

- Англичанинът е типичен силов играч, който прегазва съперниците. Познавам го още при аматьорите. Засичали сме се по състезания. Не ми харесва като стил, но не е за подценяване. Кубрат ще трябва да направи мача на живота си. Освен да държи центъра, Кобрата ще трябва да използва повече удари и атаки. Да го хваща на серии и задължително да го тормози с левия прав.

- Кубрат никога не се е боксирал на подобен стадион. Може ли това да окаже влияние?

- Съмнявам се, че ще е проблем. Мечтата на Кубрат е да стане световен шампион. Той е наясно, че това вероятно ще бъде последният му шанс. Когато си на ринга, се изключваш.

- Пулев поиска повече време за подготовка, но не го получи. Ще бъде ли минус този факт?

- Всичко това е договорка между мениджърите. И двамата боксьори са суперпрофесионалисти. Не ми се вярва да са се оставили. Доколкото познавам Кубрат, той винаги поддържа едно средно ниво на подготовка, а когато дойде време за мача, стига върхова форма. Има възможност и Кубрат умишлено да се е направил, че не е готов, за да заложи капан.

- Може ли Джошуа да подцени Кубрат, след като направи феноменален мач срещу Владимир Кличко?

- Възможно е, но не ми се вярва. Познавам как работят англичаните. Техните треньори са страхотни професионалисти. Пресметнали са всичко с години напред. Кличко изглеждаше много добре срещу Джошуа, но годините оказват влияние. Тук си пролича отличната работа на английските треньори. Джошуа имаше 2-3 рунда, за да се съвземе след тежкия нокдаун. Кличко щеше да спечели, ако беше доиграл мача, но вече беше уморен. И аз съм го изпитвал. В края на кариерата сърцето и мозъкът искат, но тялото просто не може.

"България Днес"

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти