Япония приема "Премиър 12" през 2019 г. – първата олимпийска квалификация

Япония приема "Премиър 12" през 2019 г. – първата олимпийска квалификация

Япония ще бъде домакин на финалите във второто издание на световното първенство по бейзбол "Премиър 12". То ще се проведе през ноември 2019 г., като право на участие ще получат първите 12 отбора в ранглистата на световната конфедерация (WBSC) за 2018 г.

Първата фаза ще бъде организирана от няколко страни, с които WBSC е в напреднали преговори. Във втората фаза ще бъде сформирана "супергрупа" от шест отбора, които ще играят всеки срещу всеки на ст. "Зозо Марин" в Чиба и на ст. "Токио Доум" в столицата.

Това ще е и първата олимпийска квалификация за игрите в Токио '20, където бейзболът ще се завърне в програмата за първи път след Пекин '08. Все още не е обявен конкретен регламент, но се очаква олимпийски квоти да получат шампионът и вицешампионът в "Премиър 12".

Първото издание на "Премиър 12" се проведе през ноември 2015 г. в Тайван и Япония. Във финала на ст. "Токио Доум" Корея победи САЩ с 8:0 и спечели дебютната титла. Бронзовите медали пък взеха японците след нокаут с 11:1 срещу Мексико в мача за 3-то място.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти