Хигинс крачи уверено към титлата в Индия

Хигинс крачи уверено към титлата в Индия

Световният номер 3 Джон Хигинс продължава да крачи уверено към 29-а ранкинг титла, след като се класира без проблеми за четвъртфиналите на Откритото първенство на Индия по снукър. Великият шотландец срази Майкъл Холт с 4:1 и по този начин отново лиши съперника си от възможност да атакува първо отличие в кариерата си - при положение че в последните 18 месеца множество играчи дебютираха в клуба на шампионите в ранкинг събития, Холт остава като един от най-добрите състезатели без купа на сметката си.

Хигинс направи серии от 57 и 92, като в турнира все още няма сенчъри брейк, но това не му пречи да е сред фаворитите за титлата, и то не само защото е най-високо поставен от четвъртфиналистите, а и защото в миналото е показвал класата си във формат 4 от 7 - той има три такива успеха, последният от които през 2013 година в България по време на турнира от вече бившите серии Европейски тур на РТС.

Друг майстор на краткия формат - Марк Алън - малко изненадващо отстъпи с 1:4 на Дейвид Гилбърт, след като през седмицата до момента демонстрираше възходяща форма. Алън също е шампион в България в мачове до спечелване на 4 от 7 фрейма през 2015 година, но брейк-билдингът на Гилбърт бе безупречен в последните три партии - 61, 69 и 102, което е второто негово сенчъри в турнира след 112 срещу Ючен Уан.

Един от фаворитите за титлата Шон Мърфи отпадна след 1:4 от 23-годишния Елиот Слесор, който дебютира на четвъртфинал (а и на 1/8-финал) на ранкинг турнир

.

Ето всички четвъртфинални дуели в Индия:

Антъни Макгил - Жанг Анда

Марк Кинг - Елиот Слесор

Шу Си - Дейвид Гилбърт

Лиъм Хайфилд - Джон Хигинс

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти