Марбъри вярва, че има място в Залата на славата

Марбъри вярва, че има място в Залата на славата

Стефон Марбъри не е играл в НБА от почти десетилетие, но вярва в това, което постигнал в най-силното първенство на света и е уверен, че заслужава място в Залата на славата. По-рано през седмицата 40-годишният нюйоркчанин се прицели в завръщане в Асоциацията, след като в последните години се наложи като звезда в Китай.

“Статистиката ми е достойна за Залата на славата. Това е. Отпечатъкът, който съм оставил глобално върху баскетболната игра е неподражаем. Никой не е правил нещо подобно. И трябва да получа необходимото уважение за това”, каза Марбъри, цитиран от Sports Illustrated.

Какви са цифрите, за които той говори? 19.3 точки, 7.6 борби, 3.0 асистенции и 1.2 отнети топки в общо 846 мача. Единственият случай, в който той има по-малко от 10 точки срендо на мач е при последния му сезон в Лигата - 2008/2009, когато е в Бостън.

Иначе Старбъри има седем сезона с повече от 20 отбелязани точки на двубой,а в пет случая играе в плейофите. Двукратният участник в Мача на звездите има и бронзов медал със САЩ от олимпийския баскетболен турнир в Атина 2004.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти