Вездесъщ Обертан върна Левски на победния път - Септември иска две дузпи (видео+галерия)

Вездесъщ Обертан върна Левски на победния път - Септември иска две дузпи (видео+галерия)

Вездесъщ Габриел Обертан и Левски отново е на победния път в Първа лига! Днес сините спечелиха с 2:0 домакинството си на Септември и по този начин прекъснаха негативната серия от две поредни шампионатни срещи без победа.

Резултатът откри Давид Яблонски в края на първата част, а в заключителните секунди на мача се разписа и Обертан, който увенча много силната си игра с дебютно попадение за Левски.

От своя страна гостите оказаха сериозна съпротива и имаха нелоши възможности за попадение. Също така на два пъти претендираха за дузпи, но главният рефер Ангел Ангелов остана безмълвен. 

Левски - Септември (София) 

Сините стартираха без Жуниор Мапуку, който остана на пейката за сметка на Серджиу Буш. След наказание от един двубой на вратата се заврърна Божидар Митрев. Гостите пък бяха водени от Николай Митов, който до преди месец и половина бе треньор на Левски.

Срещата изненадващо започна с две опасни положения пред синята врата. Първо скоростна атака отдясно завърши с центриране към Мартин Тошев, но Яблонски се намеси решително и изби в корнер. След неговото изпълнение Гади стреля с глава в аут.

Постепенно сините започнаха да атакуват по-опасно и в 26-ата минута можеха да открият резултата. Обертан се възползва от грешка на Янко Сандански, намери добре Цветкович, десният краен защитник на сините стреля силно от границата на наказателното поле, но над вратата. Секунди по-късно нов шут, този път на Обертан, пак излезе в аут.

Левски - Септември (София) 

Септември отговори със страхотен пас на Тошев към Байду в 30-ата минута зад гърба на Цветкович, но стражът на Левски Божидар Митрев излезе съобразително извън наказателното поле и с шпагат изчисти топката в предни позиции.

В 35-ата минута сините създадоха най-доброто положение за гол до този момент. Цветкович центрира отлично към Серджиу Буш, който стреля с глава, но на сантиметри над напречната греда. Само 180 секунди по-късно сърбинът комбинира добре с Обертан, последва силен шут на втория, който Георгиев изби.

И когато Левски атакуваше по-масирано, се стигна до 40-ата минута, в която Септември като по чудо не откри резултата. Тошев шутира фронтално от 7-8 метра, топката летеше към мрежата на домакините, но срещтна ръката на Яблонски и излезе в корнер. Гостите поискаха дузпа, но реферът Ангел Ангелов не отсъди такава. В същата атака, но секунда по-рано, останаха съмнения и за игра с ръка на Траян Траянов, но и тогава съдията остана безмълвен.

Левски - Септември (София) 

Последваха нови атаки на Левски, за да дойде 44-ата минута, когато Давид Яблонски вкара с глава след центриране на Жорди Гомес от корнер.

През второто полувреме Обертан заигра още по-силно и доказа защо е бил в отбор като Манчестър Юнайтед. Французинът буквално правеше каквото си поиска с противниковата защита, което нямаше как да не доведе до опасности пред техния страж Янко Георгиев.

Пет минути след почивката Левски трябваше да води с 2:0, но Прохазка направи фрапантен пропуск. Обертан го намери с брилянтно центриране по земя, но словакът изпрати от два метра топката вместо в празната врата, над напречната греда.

В 54-ата минута вездесъщият Обертан изведе чудесно Буш сам срещу Янко Георгиев, но изстрелът на румънеца бе избит в корнер от Янко Георгиев.

В 59-ата минута Септември осъществи една от редките си атаки през втората част. Резервата Жеан Патрик нахлу в наказателното поле, Яблонски се опита да му отнеме топката, но не успя, а футболистът на Септември падна на земята след единоборството. Реферът отново прецени, че не трябва да отсъжда 11-метров наказателен удар.

Левски - Септември (София) 

И когато мачът вървеше към минимален успех за Левски, отново блесна таланта на Обертан. Първо, в 88-ата минута, Антонио Вутов не успя да реализира сам срещу вратаря. Секунди по-късно обаче Обертан овладя топката, премина през централните бранители на Септември и с мощен шут от границата на наказателното поле в горния ляв ъгъл оформи крайното 2:0 за Левски.

ЛЕВСКИ - СЕПТЕМВРИ 2:0

1:0
Давид Яблонски 44
2:0
Габриел Обертан 90

ЛЕВСКИ: 21. Митрев, 19. Цветкович, 28. Яблонски, 3. Пиргов, 4. Горанов, 13. Гомес, 71. Панайотов, 15. Прохазка, 32. Обертан, 8. Вутов, 9. Буш

СЕПТЕМВРИ: 21. Георгиев, 22. Стоичков, 13. Траянов, 15. Добрев, 2. Предев, 14. Сандански, 8. Галчев, 7. Тилев, 19. Гади, 20. Байду, 9. Тошев

МИНУТА ПО МИНУТА

снимки: Емона Цончева, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти