Лубе взе нов разпределител

Лубе взе нов разпределител

Волейболният шампион на Италия Кучине Лубе (Чивитанова), където играе българския национал Цветан Соколов, взе нов разпределител, съобщиха официално от клуба. Това е 27-годишният беларусин с хърватски паспорт Цимафей Жуковски.

Хърватският национал ще бъде втори плеймейкър на тима, след като французинът Пиер Пуйол се контузи още на първата тренировка с Лубе. 192-сантиметровият Жуковски има опит в италианската Суперлига, където е играл за Умбрия, Монца, Равена и Молфета, а през последните два сезона бе в германския шампион Берлин Рисайклинг Волейс.

"Първоначално бях извикан само да помогна на отбора, но сега приех възможността, която се откри. Съжалявам за проблемите, които има Пиер Пуйол. Той отвори вратата на Лубе за мен, когато ме извикаха и аз не можах да откажа. Играл съм няколко пъти срещу новия ми тим. Открих го преди 8 години благодарение на бившия ми съотборник Игор Омръчен. Това ще бъде нова работа за мен, но ще дам най-доброто от себе си, за да помогна на отбора в многото мачове, които ни предстоят. Мисля, че мога да дам много на Лубе", сподели Жуковски, след като подписа договора си с клуба.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти