Хигинс мина О’Съливан и Дейвис по ранкинг титли

Хигинс мина О’Съливан и Дейвис по ранкинг титли

Живата легенда Джон Хигинс прибави 29-а ранкинг титла по снукър в богатата си колекция и триумфира в Откритото първенство на Индия. На 42-годишна възраст Вълшебника от Уишоу се оказа прекалено силен за конкурентите си, като срази безапелационно с 5:1 сънародника си Антъни Макгил в изцяло шотландския финал.

С 29-ата ранкинг титла в кариерата си Хигинс задмина във вечната класация други знаменити майстори на щеката като Рони О’Съливан и Стив Дейвис, които имат по 28 на сметката си, но пък са с повече знакови отличия - шотландецът е с четири световни титли, три от Шампионата на Обединеното кралство и две от “Мастърс”, Ракетата е с пет триумфа в “Крусибъл” и UK Championship и шест от “Мастърс”, а Дейвис е шест световни титли, четири от UK Championship и три “Мастъс”-а. Единствено Стивън Хендри все още стои пред Хигинс в исторически план по този показател с 36 ранкинг трофея.

Освен лаврите, Вълшебника от Уишоу грабна и първа награда за успеха в Индия - 50 хиляди паунда, като за първи път от две години той печели ранкинг турнир след Международния шампионат в Китай 2015. Шотландецът стигна до отличието в Индия без да срещне играч от топ 16 в световната ранглиста, а съперникът му във финала Макгил спечели 25 хиляди паунда, които ще го изчакат до 18-а позиция.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти