Веселяка от Лестър се класира за основната схема на World Open

Веселяка от Лестър се класира за основната схема на World Open

Световният шампион и лидер в ранглистата по снукър Марк Селби очаквано успешно преодоля квалификациите за петия ранкинг турнир за сезон 2017/18 - World Open. Веселяка от Лестър бе сред 14-имата състезатели, чиито квалификационен мач не се проведе в началото на месец август в Престън, а в залата в Юшан, където ще се играят и мачовете от основната схема.



Селби срази с 5:2 Кристанут Лертсатаятхорн, който е 28-годишен тайландец, настоящ азиатски шампион по снукър и именно чрез триумфа си в това първенство заслужи карта за участие в световния тур за изминалия и този сезон. Въпреки че играеше едва първия си мач в турнира, Селби демонстрира отлична спортна форма и направи пет халф-сенчъри брейка.

В първи кръг от основната схема Селби ще се изправи срещу Лий Уокър, а иначе още в квалификациите на място в Юшан се получи изненадващ резултат. Победителят в “Пол Хънтър Класик” Майкъл Уайт бе сразен с 1:5 от Ма Бинг и съответно отпада още преди същинския първи кръг. Джими Робъртсън надделя с 5:2 над Хонгао Луо, Ху Хао пък не даде нито фрейм на Алън Макманъс, а Мартин Гулд бе категоричен с 5:1 над Фан Женги.
С бързи победи в първи кръг от основната схема започнаха уелсците Марк Уилямс (световен шампион по снукър с шест червени) и Райън Дей (шампион от Рига Мастърс) - първият спечели с 5:0 срещу Матю Стивънс, а вторият надделя с 5:1 над Гари Уилсън.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти