Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Селби и Мърфи отпаднаха рано-рано в World Open, Дин се спаси

Селби и Мърфи отпаднаха рано-рано в World Open, Дин се спаси

Световният шампион по снукър и лидер в планетарната ранглиста Марк Селби изненадващо рано напусна петия за сезона ранкинг турнир - World Open. Веселяка от Лестър бе елиминиран още в първи кръг от световния номер 69 Лий Уокър с 2:5, като това бе втори мач за него в китайския град Юшан, защото в същата зала Селби изигра и квалификационния си двубой - 5:2 над Критсанут Лертсатаятхорн.

За Уокър успехът е още по-впечатляващ и поради факта, че дойде в мач на телевизионната маса, което не се случва никак често на състезателите под 32-ра позиция в световната ранглиста. Уокър в кариерата си има и две победи над Дин Дзюнхуей под светлината на прожекторите, като сега в Юшан отново демонстрира железни нерви. Той постигна победата над Веселяка от Лестър без да направи нито един халф-сенчъри брейк, докато Селби се отчете с 60 и 56, но не можа да избегне поражението. След претърпяната контузия в началото на сезона (счупен пръст на крака) трикратният шампион в “Крусибъл” още не може да намери върховата си форма и призна преди началото на World Open, че се нуждае най-вече от игрови ритъм и практика в състезателна обстановка.
Шон Мърфи стана другият високопоставен състезател с изненадваща загуба още в първи кръг - 3:5 от друг уелсец, Даниел Уелс. Магьосника регистрира два поредни ранкинг финала в рамките на 5 дни в Шампионата на Китай и “Пол Хънтър Класик”, но след това отпадна неочаквано рано в Откритото първенство на Индия и сега в World Open.
Дин Дзюнхуей имаше главоболия, но се опази от ранен резил и победи с 5:3 сънародника си Анда Жан. Китайската първа щека започна с четири поредни фрейма и брейкове от 128, 89 и 55, само че след това Анда намали до 4:3, преди Дин да приключи спора със серия от 55. Следващият му опонент също е представител на тази азиатска страна - Гуодон Сяо.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти