Снукърът ще остане без Шанхай Мастърс тази година?

Снукърът ще остане без Шанхай Мастърс тази година?

Любимият турнир в Китай на снукър звездите Шанхай Мастърс все още не е с потвърдено място в календара за 2017/18 година и според непотвърдени информации изобщо няма да се проведе в рамките на настоящия сезон. Към момента в официалния график за кампанията на сайта World Snooker е записано само, че между 13 и 19 ноември е планиран “ранкинг турнир в Китай”.

Дори да не станем свидетели на успех в преговорите за Шанхай Мастърс, а за някакъв друг турнир, е трудно да се предвиди как топ състезателите ще се справят чисто логистично с придвижването, защото точно тогава в календара има четири поредни събития - Международният шампионат в Китай е от 29 октомври до 4 ноември, после трябва да се пътува до Ковънтри за “Шампион на шампионите” от 6 до 12 ноември, след това идва въпросният “ранкинг турнир в Китай”, а на 20 ноември е Откритото първенство на Северна Ирландия. Няма нито един почивен ден в този период и играчите отново ще трябва да пътуват под напрежение, за да стигнат навреме на място.
Така излиза, че може и всъщност да е добра новина за тях липсата на все още неизвестния “ранкинг турнир в Китай”, защото иначе няма да имат време за никаква почивка между големите събития.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти