Гениално и невиждано изпълнение по време на World Open (видео)

Гениално и невиждано изпълнение по време на World Open (видео)

Феновете на снукъра видяха иновативно, гениално и противоречиво изпълнение по време на петия ранкинг турнир по снукър за сезон 2017/18 - World Open. Кайрън Уилсън, който загуби финала с 3:10 от Дин Дзюнхуей, направи отлично впечатление с изявите си в китайския град Юшан, но и привлече погледите с нестандартна употреба на удължителя.

Той не го използва, за да подложи на щеката си и да стигне далечна топка, а за да извиси моста си (лявата ръка) над масата и стратегически да избегне групата червени. Такова изпълнение не се вижда никак често, много фенове и специалисти дори не можаха да си спомнят друг подобен случай.
Легендарният Стив Дейвис попита председателя на съдийската комисия към World Snooker Ян Ферхаас дали не става въпрос за “сива зона” в правилника, но белгиецът бе категоричен: “Няма никаква сива зона, използва се екипировката, която е позволена от Световната билярд и снукър асоциация, просто няма наръчник за конкретна употреба. Играчите поставят много често два удължителя един срещу друг, защо не и собствените си ръце? Не виждам проблем”, коментира Ферхаас в “Тутитър”.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти