Без изненади в първия ден от квалификациите за Международния шампионат

Без изненади в първия ден от квалификациите за Международния шампионат

Без изненади премина първия ден от квалификациите за Международния шампионат в Китай, което обаче не е особено изненадващо, предвид факта, че сравнително малко големи имена взеха участие в мачовете, а и имаше само един член на топ 16 в световната ранглиста по снукър.

Шампионът от първия ранкинг турнир за сезона Рига Мастърс Райън Дей срази убедително с 6:1 Зифан Шен, като направи пет халф-сенчъри брейка от 81, 55, 73, 82 и 52. Джо Пери имаше малко по-трудната задача да елиминира Пол Дейвисън - 6:3, а Стюърт Бингам също даде само фрейм на Шон О’Съливан с най-голяма серия от 118 точки.

Най-солидният брейк за деня бе дело на Тиан Пънфей - 134 - при успеха с 6:3 над бившия полуфиналист от Световно първенство Джеймс Уатана. Най-драматично бе на двубоя между Роби Уилямс и Анда Жан, който британецът спечели с 6:5 след връщане на черната топка при разчистване на цветовете в решителния фрейм, а така 25-годишният китаец няма да играе в турнира пред родна публика.
Квалификациите за Международния шампионат в Китай се провеждат в Престън в рамките на четири дни до петък, като в сряда в действие ще видим Нийл Робъртсън, Марк Уилямс, Антъни Макгил и Джими Уайт. Международният шампионат в Китай ще се проведе между 29 октомври и 5 ноември и е с огромен награден фонд от 700 хиляди паунда - заедно с Шампионата на Китай и World Open това е събитието с най-големи парични бонуси извън Великобритания.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти